Zelená káva Nicaragua Finca Mozonte java washed - 1kg

Kód: ZKNICAFINCA
Neohodnotené
24 €
Skladom (5 kg)
Možnosti doručenia

  • rodokmen  Káva s rodokmeňom  100recycle 100% recyklovateľný obal  Osvedčenie: Microlot
  • Chuť/Aróma: Sladká, krémová s tónami fíg, bergamotu, slivka, med,stredná telo s nízkou ovocnou kyslosťou

Detailné informácie

Precízny výber
Precízny výber
kávových zŕn pre dokonalú chuť
Doprava zdarma
Doprava zdarma
pri objednávke nad 50€
Rýchle doručenie
Rýchle doručenie
a expresné vybavenie objednávok
Kaviareň Pointa Coffee
Kaviareň Pointa Coffee
Cafepoint Žilinská - Bratislava

Podrobný popis

      BERGAMOT               FIGA             SLIVKA               MED
Dizajn bez názvu (5) Dizajn bez názvu (7)
plum (1)    
Honey (1)     
 
Zelená káva Nicaragua Finca Mozonte Java
 

Káva Nicaragua Finca  Mozonte  Java je microlotová káva, která pochází z oblasti Nueva Segovia. Tato káva odrůdy Java, pěstovaná ve stínu borovic, guavy, pomerančovníku a banánovníků, je zpracována suchou metodou s anaerobní fermentací. Výsledkem je sladká, krémová káva s tóny fíků, smetany, čokolády a medu. Tato káva má střední tělo a nízkou ovocnou kyselost, což ji činí mimořádně vyváženou a lahodnou volbou pro milovníky speciálních káv.

Príbeh

CAFETOS DE SEGOVIA založili Ana a Martha Albir, prevádzkujúci rodinný podnik s kávou treťou generáciou, ako odpoveď na vysoký dopyt po transparentných a sociálne zodpovedných kontaktoch s nikaragujskými pestovateľmi kávy. Združuje tím vysoko motivovaných a zanietených špecialistov vo viacerých aspektoch výroby kávy s cieľom poskytnúť ich zákazníkom najvyššiu úroveň kvality – nielen kávy, ale aj v zmysle zodpovednej  pomoci v rámci celého výrobného reťazca. . Spoločnosť spolupracuje so svojimi partnerskými farmami a nákupcami kávy po celom svete s cieľom nadviazať dlhodobé vzťahy.

Návštevníci prichádzajúci do Nueva Segovia, a najmä do regiónu Cordillera de Dipilto alebo Jalapa, sú po prvý raz príjemne prekvapení, keď nájdu cenovo dostupnú, no zároveň krásnu krajinu s klimatickými podmienkami a úrodnou pôdou predurčenou na pestovanie kávy. Špeciálna káva z tejto oblasti Nikaraguy je sama osebe komoditou vysokej kvality a jedinečných profilov a chutí. Táto káva je výhradne arabica a typicky v kvalitatívnom rozmedzí 83-90, vrátane kávových odrôd Maragogype, Catuai, Borbon, Pacamara, Maracaturra, Catimore. Mikroklíma vo vysokých nadmorských výškach prírodných rezervácií v Kordillerách je napríklad zodpovedná za menej prudké kolísanie teplôt, dostatok čistej vody, potrebný stupeň slnečného svitu a v dôsledku toho aj vynikajúci proces dozrievania. kávové ovocie rok čo rok (merané podľa medzinárodných štandardov a organizácie Cup of Excellence). Hoci sa tieto kávy nevyrábajú vo veľkých množstvách, zaručene zabodujú v každom teste. Toto sú kávy CAFETOS DE SEGOVIA, ktoré ponúkajú.


Najambicióznejším cieľom CAFETOS DE SEGOVIA pri vykonávaní jej podnikania je pomáhať miestnym farmárom vyrovnať sa s meniacimi sa podmienkami životného prostredia a požiadavkami svetových trhov a zároveň zachovať to najlepšie z ich tradičnej farmárskej kultúry. Nielenže spolupracujeme s vynikajúcimi dovozcami a pražiarňami, ktorým záleží na udržateľnosti miestnych farmárskych podnikov, ale tiež poskytujeme poradenstvo a asistenciu našim partnerským farmám v ich výrobnej organizácii. V tomto kontexte sa mikromletie stretáva s novými technikami spracovania s cieľom ešte viac zlepšiť kvalitu a chuť. CAFETOS DE SEGOVIA aktívne obhajuje rešpekt k životnému prostrediu a ľuďom, ktorí v tomto prostredí pracujú.

 Čo je mikrolot v kávovom svete?

Najčastejšia definícia mikrolotu hovorí o tom, že ide o malé a exkluzívne množstvá kvalitnej kávy, ktoré sú navyše dostopovateľné. To znamená, že vieme vyhľadať farmu, na ktorej boli dopestované. Ale ak by to bolo takto, bolo by to príliš jednoduché. A ono to zasa až také jednoduché nie je a existuje viacero rôznych definícií.

„Označenie mikrolot je populárne medzi mnohými producentmi spadajúcimi do tretej kávovej vlny,“ píše stránka Perfect Daily Grind„Táto vlna je charakterizovaná uvedomením si dôležitosti udržateľne vyrobenej kvalitnej kávy, ktorá bola starostlivo spracovaná a ktorá zákazníkom zabezpečí unikátny zážitok. Z tohto pohľadu by použitie označenia mikrolot malo producentom teoreticky zabezpečiť viacero výhod"

Popis:

  • Roaster: 9 Grams Coffee
  • Krajina pôvodu: Nicaragua
  • Región: Nueva Segovia 
  • Farmár:   Mário José Ortéz
  • Odroda: Arabica - Java
  • Nadmorská výška: 1350-1450 m
  • Processing Method: washed
  • Acidita: stredná až nízka
  • Chuť/Aróma: 
  • Osvedčenie: Mikrolot
  • Balenie: 250g, 1kg
  • Skladovanie: v suchu
  • Hmotnosť netto: 250g,1000g

 

Vhodná na prípravu:

  if_barista-icons_portafilter_889368 (1)   *****
  if_barista-icons_espresso-maker_889377 (1)   *****
  if_barista-icons_french-press_889371 (1)   *****
  if_barista-icons_filtercone_889374 (1)   *****
  if_barista-icons_aeropress_889385 (1)   *****

 

  •  Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
  • icon2   Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
  • icon3  Coffea arabica je oficiálnym druhom
  • icon4  Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
  • icon5 (1)  Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
  • icon6  Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
  • icon7  Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
 

 

O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil. 

  

Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York

300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca. 

  • Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
  • Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky

TABUĽKA 1

  Vnútorná chyba   Počet výskytov   Počet chýb
  Čierne zrno  1  1
  Kyslé  1  1
  Mušle  3  1
  Zelené   5  1
  Zlomené zrná  5  1
  Poškodené hmyzom  5  1
  Deformované  5  1
  Vyschnutá čerešňa  1  1
  Plávajúce zrno  2  1
  Veľký kameň alebo vetvička  1  5
  Stredný kameň alebo vetva  1  2
  Malý kameň alebo vetva  1  1
  Veľká koža alebo šupka  1  1
  Stredná koža alebo šupka  3  1
  Malá koža alebo šupka  5  1

 

TABUĽKA 2 

 Typové číslo - označenie  Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky
 NY2  6
 NY2/3  9
 NY3  13
 NY3/4  21
 NY4  30
 NY4/5  45
 NY5  60
 NY5/6  90
 NY6  120
 NY6/7  180
 NY7  240
 NY8  450

 

Dodatočné parametre

Kategória: Zelená káva
Hmotnosť: 1 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola