Zelená káva Guatemala Remito vashed - 1kg
Kód: ZKGREMITO



Súvisiaci tovar
Podrobný popis
ČUČORIEDKY ORIEŠKY MLIEČNA ČOKOLÁDA HNEDÝ CUKOR
Zelená zrnková káva určená na praženie.
Remito je káva, ktorá pochádza od malých farmárov z guatemalských regiónov Chimaltenango a Suchitepéquez. Táto káva ponúka sladkú chuť mliečnej čokolády, čučoriedky, mandlí, s nádychom hnedého cukru
Guatemalský kávový pás vedie pozdĺž reťazca 34 sopiek, ktoré prechádzajú krajinou z východu na západ a prospievajú produkcii kávy s pôdou bohatou na minerály a živiny. Pôda je väčšinou sopečná, vápencová a pemza. Konzistentné zrážky a celoročné teplé podnebie zaručujú úrodu. Káva sa väčšinou pestuje pod tieňovými stromami Gravilea a Inga, ktoré tvoria 7 % národného lesa. Vždy sa ručne zbiera a suší na slnku, s výnimkou kávy Cobán, ktorej produkčná oblasť je niekedy príliš vlhká.
Hlavné výrobné oblasti: San Marcos, Huehuetenango, Atitlán, Acatenango, Antigua, Cobán, Fraijanes, Oriente.
Profil šálky: Voňavá, plná káva s príjemnou citrusovou kyselinkou. V závislosti od regiónu sa káva môže líšiť od intenzívnej kyslosti a ovocných tónov až po jemnú sladkosť a čokoládovú.
Celkový počet pestovateľov kávy: viac ako 125 000 pestovateľov kávy
Guatemala Remito rastie v jedinečných klimatických podmienkach vyznačujúcim sa veľkým množstvom zrážok, primeranou vlhkosťou a teplou klímou. Dôležitá je také sopečná pôda bohatá na minerály, živiny a sedimenty. To vše znamená, že kávové plantáže umiestnené v tieni stromov Inga majú viac chuti a sladkosti. Guatemala SHB EP Remito sa vyznačuje výraznou, vyváženou chutí, ktoré dominujú tóny mliečnej čokolády, orechov a brusiniek a nádych hnedého cukru v pozadí.
Popis:
- Krajina pôvodu: Guatemala
- Farma: Malí farmári
- Odroda: Arabica
- Nadmorská výška: 1200-1500 m.n.m.
- Varieta (kultivar): Rôzne
- Region: Chimaltenango a Suchitepequez
- Processing Method: washed
- Aróma / chuť: Veľmi čistá, sladká, čokoládová a oriešková intenzívna, stredná acidita, plné telo, dlhá dochuť
- Acidita: stredná
- Balenie: 1 kg, 250g
- Skladujte v suchu
Vhodná prípravu:
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
*** |
![]() |
*** |
Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
Coffea arabica je oficiálnym druhom
Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily.
Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York
300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
- Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
- Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky
TABUĽKA 1
Vnútorná chyba | Počet výskytov | Počet chýb |
Čierne zrno | 1 | 1 |
Kyslé | 1 | 1 |
Mušle | 3 | 1 |
Zelené | 5 | 1 |
Zlomené zrná | 5 | 1 |
Poškodené hmyzom | 5 | 1 |
Deformované | 5 | 1 |
Vyschnutá čerešňa | 1 | 1 |
Plávajúce zrno | 2 | 1 |
Veľký kameň alebo vetvička | 1 | 5 |
Stredný kameň alebo vetva | 1 | 2 |
Malý kameň alebo vetva | 1 | 1 |
Veľká koža alebo šupka | 1 | 1 |
Stredná koža alebo šupka | 3 | 1 |
Malá koža alebo šupka | 5 | 1 |
TABUĽKA 2
Typové číslo - označenie | Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky |
NY2 | 6 |
NY2/3 | 9 |
NY3 | 13 |
NY3/4 | 21 |
NY4 | 30 |
NY4/5 | 45 |
NY5 | 60 |
NY5/6 | 90 |
NY6 | 120 |
NY6/7 | 180 |
NY7 | 240 |
NY8 | 450 |
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Acidita (kyslosť v káve): | Stredná |
Druh kávy: | Arabica |
Káva vhodná na: | Espresso, French press, Koťogo (mocca, bistro), Aeropress |
Kontinent: | Latinská Amerika |
Krajina pôvodu: | Guatemala |
Rozdelenie podľa: | Zrnková káva |
Spôsob spracovania - metóda: | Washed (mokrá) |
Predstavenie 9 Grams Coffee
Príprava kávy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.