Zelená káva Ethiopia DJIMAH JASMINE Natural 1 kg

Kód: ZKETDJASMINE
Neohodnotené
24 €
Skladom (>5 ks)
Možnosti doručenia
  • rodokmen  Káva s rodokmeňom  100recycle 100% recyklovateľný obal   Ethiopia_unique_lots
  • Chuť/Aróma: Kakao, ovocie, silné telo, čučoriedky, čerešne, broskyňa, trstinový cukor, melón, kvetinová aróma

Detailné informácie

Precízny výber
Precízny výber
kávových zŕn pre dokonalú chuť
Doprava zdarma
Doprava zdarma
pri objednávke nad 50€
Rýchle doručenie
Rýchle doručenie
a expresné vybavenie objednávok
Kaviareň Pointa Coffee
Kaviareň Pointa Coffee
Cafepoint Žilinská - Bratislava

Podrobný popis

Ethiopia_unique_lots

 

Ethiopia Djimmah niekedy sa  môžete stretnúť aj s názvom Jimma Coffee (táto oblasť sa považuje za pôvodcu kávovníka). Región leží na juhozápadnej strane Etiópie. Dažďové pralesy, ktoré predtým lokalite dominovali, sa premenili na poľnohospodársku pôdu. 

Ethiopian Landrace (Heirloom) – jedná sa o typickú pôvodnú odrodu, ktorá sa vďaka času adaptovala na toto podnebie. Tieto odrody väčšinou pochádzajú z lesov a ich výnosy sú nižšie, ale zato kvalita nápoja je neuveriteľne vysoká.

MIestni farmári nevlastnia viac ako 5 ha pôdy, o ktorú sa starajú so svojou rodinou. Všetka práca na farmách je vykonávaná ručne, bez používanie rôznych hnojív a preto im záleží ja na čo najšetrnejšom spracovaní kávových zŕn.

ETIÓPIA


Etiópia je piatym najväčším svetovým producentom kávy a najväčším producentom kávy v Afrike s 496 200 tonami v roku 2022. Kávu pestujú viac ako 4 milióny malých farmárov. Polovicu kávy skonzumujú Etiópčania, čo znamená že sú prví v spotrebe kávy na africkom kontinente. Hlavnými trhmi pre etiópsku kávu sú EÚ (asi polovica exportu), východná Ázia (asi štvrtina) a Severná Amerika. Celková plocha využívaná na pestovanie kávy sa odhaduje na približne 4 000 km2. Spôsob pestovania kávy ostal nezmenený, to znamená, že takmer všetky práce, pestovanie a sušenie, sa stále vykonávajú ručne. 

Popis: 

  • Stupeň praženia:  55 - 59 Medium | 73 Light 
  • Roaster: 9 Grams Coffee
  • Krajina pôvodu: Etiópia
  • Farmár: Small farmers
  • Odroda: Arabica
  • Varieta (kultivar): Heirloom
  • Nadmorská výška: 1500 - 1850 m.n.m.
  • Region: Illubabor and Kaffa
  • Processing Method: Natural
  • Aróma: Kvetinová
  • Acidita: Stredná (medium roast) - vyššia (light roast)
  • Chuť: Kakao, ovocie, silné telo, čučoriedky, čerešne, broskyňa, trstinový cukor, melón
  • Skladovanie: V suchu
  • Hmotnosť netto: 250g | 1000g

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Acidita (kyslosť v káve): Stredná
Druh kávy: Arabica
Káva vhodná na: Espresso, French press, Koťogo (mocca, bistro), Aeropress, Filter coffee
Kontinent: Afrika
Krajina pôvodu: Etiópia
Rozdelenie podľa: Zrnková káva
Spôsob spracovania - metóda: Natural (suchá)
Stupeň praženia: Medium 51 - 60, Light 71 - 80

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola