Zelená káva Ethiopia Denbi Uddo - 1kg

Kód: ZKEDENBI
Neohodnotené
22 €
Skladom (>5 kg)
Možnosti doručenia

  

  • rodokmen  Káva s rodokmeňom  100recycle 100% recyklovateľný obal   Ethiopia_unique_lots osvedčenie : MIKROLOT
  • Chuť/Aróma: plné a silné telo, bobulové ovocie,  kakao, ananás, mango, ovocná, šťavnatá a čistá chuť

Detailné informácie

Precízny výber
Precízny výber
kávových zŕn pre dokonalú chuť
Doprava zdarma
Doprava zdarma
pri objednávke nad 50€
Rýchle doručenie
Rýchle doručenie
a expresné vybavenie objednávok
Kaviareň Pointa Coffee
Kaviareň Pointa Coffee
Cafepoint Žilinská - Bratislava

Podrobný popis

  BOBULE   TROPICKÉ OVOCIE   KAKAO
   My-project-1-170x170

      tropical Fruits (1)

 

    Cocoa (1)

 

 

Zelená káva 9 Grams Coffee ETIOPIA DENBI UDDO 

Ethiopia_unique_lots

Popis

Pochádza z rodinných fariem organizovaných okolo Testi Trading PLC, mlynčeka na kávu, ktorý sa nachádza v meste Danbi Uddo neďaleko mesta Shakiso v zóne Guji v regióne Oromia v Etiópii. Výrobcovia kávy dodávajú svoje zrelé čerešne do stanice mlynčeka na kávu Testi Trading, kde sa čerešne triedia a okamžite umiestnia na vyvýšené záhony a sušia sa po dobu 18 až 21 dní. Vyvýšené sušiace lôžka sú starostlivo skonštruované tak, aby zabezpečili správnu cirkuláciu vzduchu a reguláciu teploty pre optimálny proces sušenia. Čerešne sa tiež pravidelne otáčajú na záhonoch, aby sa zabránilo poškodeniu počas procesu sušenia. Čerešne sa skladujú v miestnom sklade po znížení vlhkosti na 11,5 až 12 percent. Potom sa fazuľa prepraví do Addis Abeby, hlavného mesta Etiópie, kde sa pred vývozom pomelie a zabalí do vrecúšok.

Poznámky k ochutnávke: Veľmi chutná šálka kávy. Veľmi svieže a čisté s niektorými klasickými etiópskymi exotickými tónmi korenia. Svetlejšie praženie je miesto, kde bude táto káva žiariť, trochu citrónovej kvetinovej noty vpredu len s nádychom jemného ovocného tónu vyváženého sladšími čokoládovými tónmi korenia. Rozhodne nie prehnane ovocné, ale je zaujímavá úžasnou hĺbkou chuti. Táto káva ma osvedčenie MIKROLOT.

Čo je mikrolot v kávovom svete?

Najčastejšia definícia mikrolotu hovorí o tom, že ide o malé a exkluzívne množstvá kvalitnej kávy, ktoré sú navyše dostopovateľné. To znamená, že vieme vyhľadať farmu, na ktorej boli dopestované. Ale ak by to bolo takto, bolo by to príliš jednoduché. A ono to zasa až také jednoduché nie je a existuje viacero rôznych definícií.

„Označenie mikrolot je populárne medzi mnohými producentmi spadajúcimi do tretej kávovej vlny,“ píše stránka Perfect Daily Grind„Táto vlna je charakterizovaná uvedomením si dôležitosti udržateľne vyrobenej kvalitnej kávy, ktorá bola starostlivo spracovaná a ktorá zákazníkom zabezpečí unikátny zážitok. Z tohto pohľadu by použitie označenia mikrolot malo producentom teoreticky zabezpečiť viacero výhod"

 


Popis:

  • Roaster: 9 Grams Coffee
  • Krajina pôvodu: Ethiopia
  • Región: Danbi Uddo, Guji Zone, Oromia Region
  • Farmár:  850  producentou organizovaných okolo Testi Trading PLC
  • Odroda: Arabica
  • Varieta (kultivar):  Heirloom
  • Nadmorská výška:1.800 – 1.900 m.n.m
  • Processing Method: Natural
  • Acidita: stredná
  • Chuť/Aróma: plné a silné telo, bobulové ovocie, kakao tropické ovocie, ovocná, šťavnatá a čistá chuť
  • Osvedčenie: Mikrolot
  • Balenie: 250g, 1kg
  • Skladovanie: v suchu
  • Hmotnosť netto: 250g,1000g

 

Vhodná prípravu:

if_barista-icons_portafilter_889368 (1) if_barista-icons_espresso-maker_889377 (1) if_barista-icons_filtercone_889374 (1) if_barista-icons_french-press_889371 (1) if_barista-icons_aeropress_889385 (1)
  *****   *****     ****   *****     ****

 

 

 

  •  Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
  • icon2   Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
  • icon3  Coffea arabica je oficiálnym druhom
  • icon4  Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
  • icon5 (1)  Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
  • icon6  Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
  • icon7  Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
 

 

O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil. 

 

 

 

Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York

300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca. 

  • Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
  • Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky

TABUĽKA 1

  Vnútorná chyba   Počet výskytov   Počet chýb
  Čierne zrno  1  1
  Kyslé  1  1
  Mušle  3  1
  Zelené   5  1
  Zlomené zrná  5  1
  Poškodené hmyzom  5  1
  Deformované  5  1
  Vyschnutá čerešňa  1  1
  Plávajúce zrno  2  1
  Veľký kameň alebo vetvička  1  5
  Stredný kameň alebo vetva  1  2
  Malý kameň alebo vetva  1  1
  Veľká koža alebo šupka  1  1
  Stredná koža alebo šupka  3  1
  Malá koža alebo šupka  5  1

 

TABUĽKA 2 

 Typové číslo - označenie  Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky
 NY2  6
 NY2/3  9
 NY3  13
 NY3/4  21
 NY4  30
 NY4/5  45
 NY5  60
 NY5/6  90
 NY6  120
 NY6/7  180
 NY7  240
 NY8  450

 

 

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Záruka: 2 roky
Hmotnosť: 1 kg
Acidita (kyslosť v káve): Stredná
Druh kávy: Arabica
Káva vhodná na: Espresso, French press, Koťogo (mocca, bistro), Aeropress, Filter coffee
Kontinent: Afrika
Krajina pôvodu: Etiópia
Rozdelenie podľa: Zrnková káva
Spôsob spracovania - metóda: Natural
Stupeň praženia: Medium 51 - 60, Light 71 - 80

Ethiopian coffee

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola