Zelená káva Ethiopia Bensa GR3 natural 1kg
Kód: ZKEB1000
Precízny výber
kávových zŕn pre
dokonalú chuť

Doprava zdarma
pri objednávke
nad 50€

Rýchle doručenie
a expresné vybavenie objednávok

Kaviareň Pointa Coffee
Cafepoint Žilinská - Bratislava
Podrobný popis
Zelená zrnková káva. Vynikajúca káva v novom balení (250g a 1kg) s jednocestným ventilom a opakovane uzatváreteľným zipom a 100% recyklovateľným obalom.
9 Grams Coffee ZELENÁ ZRNKOVÁ KÁVA ETIOPIA SIDAMO BENSA GR3 NATURAL
V roku 2006 Asefa Dukamo a jeho brat Mulugeta založili Daye Bensa Coffee v regióne Sidama (Sidamo).
So 16 umývacími stanicami (družstvá alebo mlyny, akokoľvek chcete) a 4 suchými mlynmi je ich káva spracovaná
včas a efektívne. V mlyne Qunqa prebieha tvrdá práca a starostlivé spracovanie a celé čerešne sa sušia na slnku
maximálne 15 dní – to vytvára sladký, komplexný profil. Káva Durato Bombe sa zbiera (vykupuje) od
626 farmárov (ako inak v Etiópii) v rovnomennej dedine a zóne Bensa Woreda Sidama. V skutočnosti má
Durato Bombe svoje meno aj s horou, z ktorej pochádza a na ktorej rastie!
Poznámky k cuppingu: Táto káva z Bombe Mountain má silné telo, kvôli typickej oblasti v ktorej rastie.
A suché spracovanie (natural) to len podporuje. Veľmi svetlé a veľmi sladké, očakávajte tóny
vodného melónu, jahody, citrónu Meyer a kvetinovou vôňou.
Popis:
- Roaster: 9 Grams Coffee
- Krajina pôvodu: Ethiopia
- Región: Sidamo
- Farmár: Bensa Asefa
- Odroda: Arabica
- Varieta (kultivar): - Heilroom
- Nadmorská výška: 2360 m.n.m.
- Processing Method: Natural
- Acidita: stredná
- Chuť/Aróma: plné a silné telo, bergamot, čokoláda, čučoriedka
- Balenie: 250g, 1kg
- Skladovanie: v suchu
- Hmotnosť netto: 250g,1000g
Vhodná prípravu:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
***** | ***** | **** | ***** | **** |
O odrode
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Acidita (kyslosť v káve): | Stredná, Vyššia |
Druh kávy: | Arabica |
Káva vhodná na: | Espresso, French press, Koťogo (mocca, bistro), Aeropress, Filter coffee |
Kontinent: | Afrika |
Krajina pôvodu: | Etiópia |
Rozdelenie podľa: | Zrnková káva |
Spôsob spracovania - metóda: | Natural (suchá) |
Stupeň praženia: | Medium 51 - 60, Light 71 - 80 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár