Zelená káva Ethiopia Aricha 1 natural special - 1kg

Kód: ZKEANS
Neohodnotené
28 €
Skladom (>5 kg)
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Precízny výber
Precízny výber
kávových zŕn pre dokonalú chuť
Doprava zdarma
Doprava zdarma
pri objednávke nad 50€
Rýchle doručenie
Rýchle doručenie
a expresné vybavenie objednávok
Kaviareň Pointa Coffee
Kaviareň Pointa Coffee
Cafepoint Žilinská - Bratislava

Podrobný popis

Ethiopia Yirgacheffe Aricha káva pochádza z KEBEL Aricha oblasti. Okolo 650 a 700 malých farmárov produkujú túto kávu v Gedeo zóne, Yirgacheffe oblasť,asi 4 km západne od mesta Yirgacheffe. Gedeo zóna je pomenovaná po ľuďoch Gedeo, ktorí sú pôvodom z tejto oblasti. 

Títo malí farmári dodávajú zrelé kávové čerešne do KEBEL Aricha, kde sa plody triedia a potom umiestnia na vysuté lôžka (africké postele) kvôli sušeniu v tenkých vrstvách. 
Kávové čerešne sa obracajú každé 2 až 3 hodiny v prvých niekoľkých dňoch, aby sa zabránilo kvasenia a rastu plesní. V závislosti od počasia, v priebehu 4-6 týždňov sú olúpané
a prepravované v pergamene do Addis Abeba, hlavného mesta Etiópie, aby sa balené do vriec a pripravené na vývoz. Táto káva Etiópia Natural 1 Yirgacheffe Aricha je vyvážaná cez ECX (etiópske komoditné burzy). Káva je klasifikovaná podľa ECX ako GRADE 1

 

Popis:

  • Krajina pôvodu: Etiópia
  • Region:  Gedeo Zone, Yirgacheffe
  • Farmár: Surafel Birhanu
  • Výška:1900- 2100 m.n.m
  • Odroda: Arabica
  • Variety (kultivar): Heilroom
  • Processing method (spôsob spracovania zelenej kávy): Natural
  • Aróma/ chuť: Crips, jasmín, čučoriedka, jahoda, broskyňa, horko- sladkastý záver

 

Vhodná prípravu:

 

  if_barista-icons_portafilter_889368 (1)   ***** MEDIUM
  if_barista-icons_espresso-maker_889377 (1)   ***** MEDIUM
  if_barista-icons_french-press_889371 (1)   ***** MEDIUM
  if_barista-icons_filtercone_889374 (1)   ***** LIGHT
  if_barista-icons_aeropress_889385 (1)   ***** LIGHT

 


O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

V tomto prirodzenom procese sú kávy namočené vo vode na 12 hodín, aby sa odstránili plaváky a rehydratovali 
semená pred spracovaním. Po odstránení plovákov sa čerešne sušia na vyvýšených záhonoch s hrúbkou 5 cm.
Vyvýšené záhony na stanici Adorsi sú umiestnené tak, aby prijímali vysoké prúdenie vzduchu a nižšie slnečné
svetlo, aby sa zabezpečil rovnomernejší a pomalší proces sušenia, ktorý trvá asi 28 dní, kým sa úplne vysuší.

Yirgacheffe je často uznávaný pre mimoriadne kvalitné kávy, ktoré sa pestujú v bohatej a úrodnej oblasti, a táto umytá káva nie je 
výnimkou. S nadmorskou výškou presahujúcou 2100 metrov nad morom poskytuje káva pestovaná v Ariche jasnú a komplexnú
šálku s nespočetným množstvom kvetinových tónov, sviežu matchu, karamel, jemné korenie a šťavnatú mangovú príchuť, ktorá
pokrýva jazyk.

Screenshot_422 (1)
 
 
 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola