Zelená káva Ethiopia ANFERARA GR1 Natural
Kód: ZKETHANFERARA



Podrobný popis
Zelená káva 9 Grams Coffee ETIOPIA ANFERARA GR1 NATURAL
Táto výnimočná prírodná káva, ktorá sa zbiera z úrodnej pôdy Anferary, 72 hektárovej farmy Guji, odráža harmóniu ekologického poľnohospodárstva a starostlivosti. Farma, ktorú vlastní a prevádzkuje MB Coffee, sesterská spoločnosť Ambela, stelesňuje víziu kontroly, udržateľnosti a oddanosti kvalite.
Prirodzený proces
Cesta začína ručne zbieranými čerešňami, ktoré sú starostlivo triedené, aby sa odstránilo nezrelé ovocie . Po sekundárnom triedení vo vode, aby sa odstránili plaváky , sa čerešne rozložia na zatienené africké sušiace záhony. Tu sa otáčajú 6 -10denne, aby sa zabezpečilo konzistentné sušenie. Počnúc 15.dňom a úroveň vlhkosti starostlivo monitoruje, kým nedosiahne ideálnych 12% čo je proces, ktorý zvyčajne trvá daľšie 3 až 4 dni.
Po vysušení fazuľa odpočíva asi mesiac pred lúpaním a ďalším zušľachťovaním v Addis Abebe. To zahŕňa triedenie gravitačného stola, preosievanie, triedenie farieb a ručný zber, čo vyvrcholí zrnami exportnej kvality starostlivo zabalenými a pripravenými pre svet.
S časťami pôdy vysadenými v rôznych fázach sadenice, mladé stromy a dospelé stromy - farma zabezpečuje nepretržitú úrodu aj počas omladzovacích cyklov starších stromov. Krajina zostáva bujnou svätyňou s kávovníkmi roztrúsenými medzi pôvodnými stromami, aby sa zachovala biodiverzita. Anferara funguje na základe ekologickej certifikácie a dodržiava postupy, ktoré rešpektujú životné prostredie aj kávu. Kvôli obmedzeným zdrojom vody sa Anferara zameriava výlučne na prírodné spracovanie a vyrába kávu, ktorá je odvážna, sladká a výrazná. Keďže etiópske zákony zakazujú vývozcom vlastniť farmy, Anferara je v súkromnom vlastníctve brata Mekuria Mergia, zakladateľa Wete Ambela. To umožňuje väčšiu kontrolu nad poľnohospodárstvom a spracovaní, čím sa zabezpečuje, že každé zrno je v súlade so štandardmi špeciálnej kávy.
Popis:
- Roaster: 9 Grams Coffee
- Krajina pôvodu: Ethiopia
- Región: Guji
- Farmár: Mekuria Mergia brothers
- Odroda: Arabica
- Varieta (kultivar): Heirloom
- Nadmorská výška: 2000 m.n.m
- Proces: Natural
- Acidita: stredná
- Chuť/Aróma: sladká šťavnatá , kvetinová aróma, čerstvé bobule, slivky, jahody a sladký vanilkový záver
- Balenie: 250g, 1kg
- Skladovanie: v suchu
- Hmotnosť netto: 250g,1000g
Vhodná prípravu:
![]() |
***** | MEDIUM ROAST |
![]() |
***** | MEDIUM ROAST |
![]() |
***** | MEDIUM ROAST |
![]() |
***** | LIGHT ROAST |
![]() |
***** | LIGHT ROAST |
- Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
Coffea arabica je oficiálnym druhom
Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily.
Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York
300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
- Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
- Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky
TABUĽKA 1
Vnútorná chyba | Počet výskytov | Počet chýb |
Čierne zrno | 1 | 1 |
Kyslé | 1 | 1 |
Mušle | 3 | 1 |
Zelené | 5 | 1 |
Zlomené zrná | 5 | 1 |
Poškodené hmyzom | 5 | 1 |
Deformované | 5 | 1 |
Vyschnutá čerešňa | 1 | 1 |
Plávajúce zrno | 2 | 1 |
Veľký kameň alebo vetvička | 1 | 5 |
Stredný kameň alebo vetva | 1 | 2 |
Malý kameň alebo vetva | 1 | 1 |
Veľká koža alebo šupka | 1 | 1 |
Stredná koža alebo šupka | 3 | 1 |
Malá koža alebo šupka | 5 | 1 |
TABUĽKA 2
Typové číslo - označenie | Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky |
NY2 | 6 |
NY2/3 | 9 |
NY3 | 13 |
NY3/4 | 21 |
NY4 | 30 |
NY4/5 | 45 |
NY5 | 60 |
NY5/6 | 90 |
NY6 | 120 |
NY6/7 | 180 |
NY7 | 240 |
NY8 | 450 |
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Acidita (kyslosť v káve): | Stredná |
Druh kávy: | Arabica |
Káva vhodná na: | Espresso, French press, Koťogo (mocca, bistro), Aeropress, Filter coffee |
Kontinent: | Afrika |
Krajina pôvodu: | Etiópia |
Rozdelenie podľa: | Zrnková káva |
Spôsob spracovania - metóda: | Natural (suchá) |
Stupeň praženia: | Medium 51 - 60, Light 71 - 80 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.