Zelená káva Ethiopia ANFERARA GR1 Natural

Kód: ZKETHANFERARA
Neohodnotené
24 €
Skladom (>5 ks)
Možnosti doručenia
  • rodokmen  Káva s rodokmeňom  100recycle 100% recyklovateľný obal   Ethiopia_unique_lots
  • Chuť/Aróma: sladká šťavnatá , kvetinová aróma, čerstvé bobule, slivky, jahody a sladký vanilkový záver.

Detailné informácie

Precízny výber
Precízny výber
kávových zŕn pre dokonalú chuť
Doprava zdarma
Doprava zdarma
pri objednávke nad 50€
Rýchle doručenie
Rýchle doručenie
a expresné vybavenie objednávok
Kaviareň Pointa Coffee
Kaviareň Pointa Coffee
Cafepoint Žilinská - Bratislava

Podrobný popis

Ethiopia_unique_lots

 Zelená káva 9 Grams Coffee ETIOPIA ANFERARA GR1 NATURAL

Táto výnimočná prírodná káva, ktorá sa zbiera z úrodnej pôdy Anferary, 72 hektárovej farmy Guji, odráža harmóniu ekologického poľnohospodárstva a starostlivosti. Farma, ktorú vlastní a prevádzkuje MB Coffee, sesterská spoločnosť Ambela, stelesňuje víziu kontroly, udržateľnosti a oddanosti kvalite.

Prirodzený proces

Cesta začína ručne zbieranými čerešňami, ktoré sú starostlivo triedené, aby sa odstránilo nezrelé ovocie . Po sekundárnom triedení vo vode, aby sa odstránili plaváky , sa čerešne rozložia na zatienené africké sušiace záhony. Tu sa otáčajú 6 -10denne, aby sa zabezpečilo konzistentné sušenie. Počnúc 15.dňom a úroveň vlhkosti starostlivo monitoruje, kým nedosiahne ideálnych  12% čo je proces, ktorý zvyčajne trvá daľšie 3 až 4 dni.

Po vysušení  fazuľa odpočíva asi mesiac pred lúpaním a ďalším zušľachťovaním v Addis Abebe. To zahŕňa triedenie gravitačného stola, preosievanie, triedenie farieb a ručný zber, čo vyvrcholí zrnami exportnej kvality starostlivo zabalenými a pripravenými pre svet.

S časťami pôdy vysadenými v rôznych fázach sadenice, mladé stromy a dospelé stromy - farma zabezpečuje nepretržitú úrodu aj počas omladzovacích cyklov starších stromov. Krajina zostáva bujnou svätyňou s kávovníkmi roztrúsenými medzi pôvodnými stromami, aby sa zachovala biodiverzita. Anferara funguje na základe ekologickej certifikácie a dodržiava postupy, ktoré rešpektujú životné prostredie aj kávu. Kvôli obmedzeným zdrojom vody sa Anferara zameriava výlučne na prírodné spracovanie a vyrába kávu, ktorá je odvážna, sladká a výrazná. Keďže etiópske zákony zakazujú vývozcom vlastniť farmy, Anferara  je v súkromnom vlastníctve brata Mekuria Mergia, zakladateľa  Wete Ambela. To umožňuje väčšiu kontrolu nad poľnohospodárstvom a spracovaní, čím sa zabezpečuje, že každé zrno je v súlade so štandardmi špeciálnej kávy.

Popis:
  • Roaster: 9 Grams Coffee
  • Krajina pôvodu: Ethiopia
  • Región: Guji
  • Farmár: Mekuria Mergia brothers
  • Odroda: Arabica
  • Varieta (kultivar):  Heirloom
  • Nadmorská výška: 2000 m.n.m
  • Proces: Natural
  • Acidita: stredná
  • Chuť/Aróma: sladká šťavnatá , kvetinová aróma, čerstvé bobule, slivky, jahody a sladký vanilkový záver
  • Balenie: 250g, 1kg
  • Skladovanie: v suchu
  • Hmotnosť netto: 250g,1000g

 

Vhodná prípravu:

  if_barista-icons_portafilter_889368 (1)   ***** MEDIUM ROAST
  if_barista-icons_espresso-maker_889377 (1)   ***** MEDIUM ROAST
  if_barista-icons_french-press_889371 (1)   ***** MEDIUM ROAST
  if_barista-icons_filtercone_889374 (1)   ***** LIGHT ROAST
  if_barista-icons_aeropress_889385 (1)   ***** LIGHT ROAST

 

  •  Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
  • icon2   Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
  • icon3  Coffea arabica je oficiálnym druhom
  • icon4  Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
  • icon5 (1)  Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
  • icon6  Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
  • icon7  Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
 

 

O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil. 

  

Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York

300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca. 

  • Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
  • Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky

TABUĽKA 1

  Vnútorná chyba   Počet výskytov   Počet chýb
  Čierne zrno  1  1
  Kyslé  1  1
  Mušle  3  1
  Zelené   5  1
  Zlomené zrná  5  1
  Poškodené hmyzom  5  1
  Deformované  5  1
  Vyschnutá čerešňa  1  1
  Plávajúce zrno  2  1
  Veľký kameň alebo vetvička  1  5
  Stredný kameň alebo vetva  1  2
  Malý kameň alebo vetva  1  1
  Veľká koža alebo šupka  1  1
  Stredná koža alebo šupka  3  1
  Malá koža alebo šupka  5  1

 

TABUĽKA 2 

 Typové číslo - označenie  Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky
 NY2  6
 NY2/3  9
 NY3  13
 NY3/4  21
 NY4  30
 NY4/5  45
 NY5  60
 NY5/6  90
 NY6  120
 NY6/7  180
 NY7  240
 NY8  450

 

 

 

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Acidita (kyslosť v káve): Stredná
Druh kávy: Arabica
Káva vhodná na: Espresso, French press, Koťogo (mocca, bistro), Aeropress, Filter coffee
Kontinent: Afrika
Krajina pôvodu: Etiópia
Rozdelenie podľa: Zrnková káva
Spôsob spracovania - metóda: Natural (suchá)
Stupeň praženia: Medium 51 - 60, Light 71 - 80

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola