Zelená káva Brazil Santos NY2 screen 19 - 1kg
Kód: ZKBRASAN19



Podrobný popis
Výnimočná káva arabica pochádzajúca z oblasti Santos v Brazílii. Tato káva je označovaná ako NY2, čo znamená najvyššiu možnú kvalitu v brazilskom štandarde. "Screen 19" označuje veľkosť zŕn, ktoré sú veľké a rovnomerné. Fine Cup predstavuje špičkovú chuť, charakterizovanú jemným telom, nízkou kyslosťou a bohatou, orieškovou chuťou s nádychom čokolády. Ideálna voľba pre tých, ktorí hľadajú vyváženú a lahodnú kávu pre každodenne pochutnanie.
Brasil Santos NY2 SCREEN 19
84 BODOV (cupping score)
Náš oficiálny výrobný proces Our official production process
Popis:
- Krajina pôvodu: Brazília
- Odroda: Arabica
- Nadmorská výška: 800 -1000 m .n.m.
- Region: Sao Paolo
- Processing Method: natural
- Aróma / chuť: Veľmi čistá, sladká, čokoládová a jemne ovocná, intenzívna, nízka acidita, plné telo, dlhá dochuť
- Acidita: nízka
- Balenie: 1 kg, 250g
- Skladujte v suchu
Vhodná prípravu:
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
*** |
![]() |
*** |
Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
Coffea arabica je oficiálnym druhom
Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily.
Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York
300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
- Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
- Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky
TABUĽKA 1
Vnútorná chyba | Počet výskytov | Počet chýb |
Čierne zrno | 1 | 1 |
Kyslé | 1 | 1 |
Mušle | 3 | 1 |
Zelené | 5 | 1 |
Zlomené zrná | 5 | 1 |
Poškodené hmyzom | 5 | 1 |
Deformované | 5 | 1 |
Vyschnutá čerešňa | 1 | 1 |
Plávajúce zrno | 2 | 1 |
Veľký kameň alebo vetvička | 1 | 5 |
Stredný kameň alebo vetva | 1 | 2 |
Malý kameň alebo vetva | 1 | 1 |
Veľká koža alebo šupka | 1 | 1 |
Stredná koža alebo šupka | 3 | 1 |
Malá koža alebo šupka | 5 | 1 |
TABUĽKA 2
Typové číslo - označenie | Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky |
NY2 | 6 |
NY2/3 | 9 |
NY3 | 13 |
NY3/4 | 21 |
NY4 | 30 |
NY4/5 | 45 |
NY5 | 60 |
NY5/6 | 90 |
NY6 | 120 |
NY6/7 | 180 |
NY7 | 240 |
NY8 | 450 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.