Zelená káva Brazil Decaf CO2 SANTOS - 1kg
Kód: ZELKAVBRADECAFCO21KG



Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Zelená káva - Brasil DECAFE CO2 SANTOS
Bezkofeínová káva - spracovanie metódou CO2
Čo je metóda CO2?
Káva upravovaná metódou CO2 aby sa zbavila kofeínu. Proces CO2 je podobný ako Swiss decaf method proces, kde je zelaná káva zbavovaná kofeínu bez rôznych rozpošťadiel.
- Rozpúšťadlové metódy - na odstaňovanie kofeínu sú používané chemické rozpušťadlá
- Nerozpušťadlová metóda (swiss method, CO2) - odstraňujú kofeín prirodzenou cestou bez chemikálií
K dekofeinácii (odstráneniu kofeínu zo zelenej kávy) CO2 dochádza v oceľovej nádobe. Kávovníkové zelené zrno, ktoré bolo najskôr namočené vo vode, sa uzavrie v nádobe. Potom cez zrno cirkuluje superkritický oxid uhličitý – pod tlakom 1 000 libier a pri teplote asi 93 stupňov Celzia. Takto extrahovaný kofeín sa potom odstráni z CO2
Následne je káva upravovaná metódou CO2 aby sa zbavila kofeínu. Proces CO2 je podobný ako swiss decaf proces, metóda bez rozpúšťadla. Rozdiel medzirozpúšťadlovými a nerozpúšťacími metódami je v tom, že rozpúšťadlové metódy využívajú umelo získané chemikálie, zatiaľ čo nerozpúšťacie metódy používajú prirodzene sa vyskytujúce.
K dekofeinácii CO2 dochádza v oceľovej nádobe. Kávevé zrno, pravovaná metódou CO2 aby sa zbavila kofeínu. Proces CO2 je podobný ako swiss decaf proces, metóda bez rozpúšťadla. Rozdiel medzi rozpúšťadlovými a nerozpúšťacími metódami je v tom, že rozpúšťadlové metódy využívajú umelo získané chemikálie, zatiaľ čo nerozpúšťacie metódy používajú prirodzene sa vyskytujúce.
K dekofeinácii CO2 dochádza v oceľovej nádobe. Kávevé zrno, ktoré bolo namočená vo vode, sa uzavrie v nádobe. Potom cez zrno cirkuluje superkritický oxid uhličitý – pod tlakom 1 000 libier a pri teplote asi 93 stupňov Celzia. Extrahovaný kofeín sa potom odstráni z C02
Popis:
- Krajina pôvodu: Brazília
- Farma: Various
- Odroda: Arabica
- Nadmorská výška: 900 - 1100 m.n.m.
- Varieta (kultivar): Caturra, Typica, Bourbon
- Region: Cerrado
- Processing Method: natural
- Aróma / chuť: Štandartný čokoládový profil
- Acidita: Nízka
- Balenie: 1 kg, 250g
- Skladujte v suchu
Vhodná prípravu:
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
* |
![]() |
* |
O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily.
Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York
300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
- Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
- Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky
TABUĽKA 1
Vnútorná chyba | Počet výskytov | Počet chýb |
Čierne zrno | 1 | 1 |
Kyslé | 1 | 1 |
Mušle | 3 | 1 |
Zelené | 5 | 1 |
Zlomené zrná | 5 | 1 |
Poškodené hmyzom | 5 | 1 |
Deformované | 5 | 1 |
Vyschnutá čerešňa | 1 | 1 |
Plávajúce zrno | 2 | 1 |
Veľký kameň alebo vetvička | 1 | 5 |
Stredný kameň alebo vetva | 1 | 2 |
Malý kameň alebo vetva | 1 | 1 |
Veľká koža alebo šupka | 1 | 1 |
Stredná koža alebo šupka | 3 | 1 |
Malá koža alebo šupka | 5 | 1 |
TABUĽKA 2
Typové číslo - označenie | Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky |
NY2 | 6 |
NY2/3 | 9 |
NY3 | 13 |
NY3/4 | 21 |
NY4 | 30 |
NY4/5 | 45 |
NY5 | 60 |
NY5/6 | 90 |
NY6 | 120 |
NY6/7 | 180 |
NY7 | 240 |
NY8 | 450 |
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Acidita (kyslosť v káve): | Bez acidity, Nízka |
Druh kávy: | Arabica, Decafe (bezkofeínová) |
Káva vhodná na: | Espresso, Zalievaná káva, French press |
Kontinent: | Latinská Amerika |
Krajina pôvodu: | Brazília |
Rozdelenie podľa: | Zrnková káva, Mletá káva |
Spôsob spracovania - metóda: | Natural (suchá) |
Stupeň praženia: | Medium dark 41 - 50 |
Predstavenie 9 Grams Coffee
Príprava kávy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.