Zelená káva Brazil Diamantina - 1kg
Kód: ZKBD1000



Súvisiaci tovar
Podrobný popis
KAKAO | MLIEČNA ČOKOLÁDA | HORKÁ ČOKOLÁDA | ORECHY | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zelená káva Brasil Diamantina NY2 Natural
Oblasť plná diamantov a výbornej kávy. Oficiálny výrobný proces Označenie pôvodu zdôrazňuje a oceňuje vlastnosti nášho terroir.
Iba kávy pestované v oficiálne vymedzenej oblasti, ktoré dodržiavali pravidlá výrobného procesu
definované našou Regulačnou radou, môžu mať región Cerrado Mineiro - D.O. zaručený zaručeným
pôvodom a pečaťou kvality.
Diamantina jednoznačne patrí k „best of“ alebo k tomu najlepšiemu z brazílskych plantáží. Táto káva si
právom zaslúži hodnotenie „Fine Cup“, čo predstavuje overenú kvalitu podľa SCAA
(Specialty Coffee Association of America).
9 Grams Coffee Brazil Cerrado Doce Diamantina NY2 natural
Brazília je najväčší producent kávy a zabezpečuje tretinu celkovej ročnej produkcie na svete. Samozrejme väčšina je nižšia trieda Arabica odrody. No neplatí to vždy, nájdu sa aj zaujímavé kávy, ktoré Vás môžu očariť, ako napríklad táto.
Vynikajúca Brazilska káva Cerrado Doce Diamantina patrí medzi najpredávanejšie kávy na svete.
Velmi nízka acidita, vulkanická pena, výborna hutnosť, vyvážená chuť s výraznou sladkosťou.
Označenie - klasifikácia:
- NY (New York) 2/3; je údaj, ktorý uvádza, že kvalita je štandardom pre združenie Green Coffee Association v New Yorku. 2/3 sa vzťahuje na množstvo vád povolených v dávke; maximálne deväť sekundárnych chýb, ale bez primárnych (hlavných) chýb
Popis:
- Stupeň praženia: Medium, medium dark
- Roaster: 9 Grams Coffee
- Krajina pôvodu: Brazília
- Farmár: Atlantica
- Odroda: Arabica
- Varieta (kultivar): Catuaí, Mundo Novo, Icatu
- Nadmorská výška: 800 - 1100 m.n.m.
- Region: Cerrado
- Zber: Jún - September
- Processing Method: natural
- Aróma: orieškovo - čokoládová
- Acidita: nízka
- Chuť: jemná sladká chuť kakaa a čokolády, dochuť lieskového orieška
- Skladovanie: v suchu
- Hmotnosť netto: 250g,1000g
Vhodná prípravu:
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
*** |
![]() |
*** |
Farmár
Reinaldo má svoj pôvod v regióne Galícia a pochádza z rodiny farmárov, láska k pôde a
pestovaniu sa prenášala z generácie na generáciu. Od Galície po Paraná, od Paraná po Cerrado Mineiro
našiel Reinaldo v tomto regióne ideálne podmienky na pestovanie kávy. Jeho hodnoty sú
podnikateľský duch, vytrvalosť a dlhodobá vízia.
Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
Coffea arabica je oficiálnym druhom
Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily.
Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York
300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
- Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
- Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky
TABUĽKA 1
Vnútorná chyba | Počet výskytov | Počet chýb |
Čierne zrno | 1 | 1 |
Kyslé | 1 | 1 |
Mušle | 3 | 1 |
Zelené | 5 | 1 |
Zlomené zrná | 5 | 1 |
Poškodené hmyzom | 5 | 1 |
Deformované | 5 | 1 |
Vyschnutá čerešňa | 1 | 1 |
Plávajúce zrno | 2 | 1 |
Veľký kameň alebo vetvička | 1 | 5 |
Stredný kameň alebo vetva | 1 | 2 |
Malý kameň alebo vetva | 1 | 1 |
Veľká koža alebo šupka | 1 | 1 |
Stredná koža alebo šupka | 3 | 1 |
Malá koža alebo šupka | 5 | 1 |
TABUĽKA 2
Typové číslo - označenie | Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky |
NY2 | 6 |
NY2/3 | 9 |
NY3 | 13 |
NY3/4 | 21 |
NY4 | 30 |
NY4/5 | 45 |
NY5 | 60 |
NY5/6 | 90 |
NY6 | 120 |
NY6/7 | 180 |
NY7 | 240 |
NY8 | 450 |
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Acidita (kyslosť v káve): | Bez acidity, Nízka |
Druh kávy: | Arabica |
Káva vhodná na: | Espresso, Zalievaná káva, French press |
Kontinent: | Latinská Amerika |
Krajina pôvodu: | Brazília |
Rozdelenie podľa: | Zrnková káva |
Spôsob spracovania - metóda: | Natural (suchá) |
Stupeň praženia: | Medium dark 41 - 50, Medium 51 - 60 |
Predstavenie 9 Grams Coffee
Príprava kávy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.