9 Grams Coffee - Pointa blend

Kód: POINTABL1000 POINTABL2000 POINTABL250 Zvoľte variant
Neohodnotené
32,90 € 55 € 10,90 € od 10,90 €
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Balenie
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Precízny výber
Precízny výber
kávových zŕn pre dokonalú chuť
Doprava zdarma
Doprava zdarma
pri objednávke nad 50€
Rýchle doručenie
Rýchle doručenie
a expresné vybavenie objednávok
Kaviareň Pointa Coffee
Kaviareň Pointa Coffee
Cafepoint Žilinská - Bratislava

Podrobný popis

  KAKAO   MLIEČNA ČOKOLÁDA   HORKÁ ČOKOLÁDA   ORECHY   
  Cocoa (1)   Milk-chocolate       Dark-chocolate     Hazelnuts     

 

POINTA BLEND

Zloženie:

  • Brazil Ipe de Cerrado - Arabica 70%

  • India Parchment AB - Robusta 30%

Naša nová zmes je vyvinutá so spoluprácou nášho klienta, ktorý si predstavuje, že takto by mala chutiť káva v kaviarni alebo v kancelárií. 
Káva je pražená konkrétne pre tento blend.

Označenie - klasifikácia:

  • NY (New York) 2/3; je údaj, ktorý uvádza, že kvalita je štandardom pre združenie Green Coffee Association v New Yorku. 2/3 sa vzťahuje na množstvo vád povolených v dávke; maximálne deväť sekundárnych chýb, ale bez primárnych (hlavných) chýb

Popis: 

  • Stupeň praženia:  Medium dark
  • Roaster: 9 Grams Coffee
  • Krajina pôvodu: Brazília, India
  • Farmár: Atlantica
  • Odroda: Arabica, Robusta
  • Varieta (kultivar): Catuaí, Mundo Novo, Icatu
  • Nadmorská výška: 800 - 1100 m.n.m.
  • Region: Cerrado
  • Processing Method: natural
  • Aróma: orieškovo - čokoládová
  • Acidita: nízka
  • Chuť:  jemná sladká chuť kakaa a čokolády, dochuť lieskového orieška
  • Skladovanie: v suchu
  • Hmotnosť netto: 250g,1000g
 


Vhodná prípravu:

if_barista-icons_portafilter_889368 (1)   *****
   if_barista-icons_espresso-maker_889377 (1)    *****
   if_barista-icons_french-press_889371 (1)    *****
   if_barista-icons_aeropress_889385 (1)    *
   if_barista-icons_filtercone_889374 (1)    *

 

 

Farmár

Reinaldo má svoj pôvod v regióne Galícia a pochádza z rodiny farmárov, láska k pôde a 
pestovaniu sa prenášala z generácie na generáciu. Od Galície po Paraná, od Paraná po Cerrado Mineiro
našiel Reinaldo v tomto regióne ideálne podmienky na pestovanie kávy. Jeho hodnoty sú
podnikateľský duch, vytrvalosť a dlhodobá vízia.
  • icon1   Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
  • icon2   Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
  • icon3  Coffea arabica je oficiálnym druhom
  • icon4  Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
  • icon5 (1)  Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
  • icon6  Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
  • icon7  Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
 

 

O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily. 

Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sačku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil. 

 

 

 

Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York

300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca. 

  • Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
  • Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky

TABUĽKA 1

Vnútorná chyba Počet výskytov Počet chýb
Čierne zrno 1 1
Kyslé 1 1
Mušle 3 1
Zelené  5 1
Zlomené zrná 5 1
Poškodené hmyzom 5 1
Deformované 5 1
Vyschnutá čerešňa 1 1
Plávajúce zrno 2 1
Veľký kameň alebo vetvička 1 5
Stredný kameň alebo vetva 1 2
Malý kameň alebo vetva 1 1
Veľká koža alebo šupka 1 1
Stredná koža alebo šupka 3 1
Malá koža alebo šupka 5 1

 

TABUĽKA 2 

Typové číslo - označenie Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky
NY2 6
NY2/3 9
NY3 13
NY3/4 21
NY4 30
NY4/5 45
NY5 60
NY5/6 90
NY6 120
NY6/7 180
NY7 240
NY8 450

 

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Acidita (kyslosť v káve): Bez acidity, Nízka
Druh kávy: Arabica, Robusta
Káva vhodná na: Espresso, Zalievaná káva, French press
Kontinent: Latinská Amerika, Ázia
Krajina pôvodu: Brazília, India
Rozdelenie podľa: Zrnková káva
Spôsob spracovania - metóda: Natural (suchá)
Stupeň praženia: Medium dark 41 - 50

Predstavenie 9 Grams Coffee

Príprava kávy

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola