9 Grams Coffee India Cherry Parchment AA
Kód: 9GCICHERRY250MD



Súvisiaci tovar
Podrobný popis
MLIEČNA ČOKOLÁDA ORIEŠKY
Druhým najrozšírenejším druhom kávovníka je Kávovník statný (Coffee Arabica) alebo Robusta . Robusta je medzi milovníkmi kávy vyhľadávaná predovšetkým vďaka vysokému obsahu kofeínu. Káva pripravená z Robusty Vás určite zbaví únavy, obsahuje totiž až 2x viac kofeínu ako Arabica . Ďalšou veľkou prednosťou Robusty je jej krásna crema, ktorá je tmavšia a krásne vysoká. Robusta sa veľmi často používa do zmesí a Arabicou. Arabica dodáva chuť a arómu a Robusta dodáva požadovanú silu, cremu a vysoký obsah kofeínu. Vhodným pomerom docielite naozaj skvelý výsledok. Na trhu je dnes možné zohnať Robustu rôznych kvalít, od tých vyložene zlých po tie, ktoré sa dajú porovnávať s tými najlepšími Arabicami. Jednou z najlepších Robust, ktoré sa k Vám môžu dostať je práve India Cherry.
- Pôvod kávy :
Robusta má pre svoj rast rada teplo a vlhko a práve také prostredie jej na 100% poskytuje India, ktorá je s Vietnamom, Brazíliou a Indonéziou najväčším svetovým producentom. Naša robusta pochádza z Indie zo štátu Karnataka. Tu rastú kávovníky predovšetkým v horských oblastiach. Pre indickú robustu je typické aj unikátne spracovanie zŕn pomocou tzv. metódy moonsoning (monzunovanie). Po zbere je káva vystavená niekoľkotýždňovému pôsobeniu studeného vetra a monzúnových dažďov, ktoré majú v Indii skutočnú silu, a tým získa pre seba veľmi špecifickú chuť, kvôli ktorej je mnohými vyhľadávaná.
- Chuť :
Robusta je jednoducho silnejšia ako Arabica. Je to silná káva s krásnou vysokou cremou. Pod typickou štipľavosťou v nej nakoniec objavíte čokoládové tóny. Cherry nie je kyslá, má strednú až nízku aciditu. Jedná sa o silnú, intenzívnu kávu, ktorú oceníte predovšetkým vo chvíľach, keď potrebujete skutočne povzbudiť. Obsah kofeínu je v jednej šálke okolo 250mg, zatiaľ čo Arabica má obsah nižší, okolo 120mg.
Popis:
- Krajina pôvodu: India
- Farma: Malí farmári
- Odroda: Robusta
- Nadmorská výška: 900 - 1650 m.n.
- Region: Kerala
- Processing Method: washed
- Aróma / chuť: čokoláda, oriešky
- Acidita: stredná až nízka
- Balenie: 1 kg, 250g
- Skladujte v suchu
Vhodná prípravu:
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
***** |
![]() |
*** |
![]() |
*** |
Produkujúce farmy sa musia nachádzať v oblasti vymedzenej označením pôvodu
Minimálna nadmorská výška 800 metrov, dosahujúca až 1 300 metrov
Coffea arabica je oficiálnym druhom
Minimálna kvalita 80 bodov na základe metodiky SCAA*
Používanie osvedčených postupov a rešpektovanie brazílskych zákonov
Vrecia zelenej kávy sa musia skladovať iba v akreditovaných družstvách
Musí sa použiť iba oficiálne kávové vrece označené pečaťou zaručeného pôvodu a kvality.
O všetkých našich kávach, ktoré ponúkame, vieme pôvod, farmu, spôsob spracovania, prístup k životnému prostrediu. V našej ponuke sa snažíme ponúknuť kávy vždy s rozdielnym chuťovým profilom, aby ste mohli ochutnať a spozorovať diametrálne rozdielne chuťové profily.
Záleží nám na balení kávy, aby ste ju vedeli doma udržať čo najdlhšie čerstvú. 250g balenie má jednosmerný ventil (po upražení sa uvoľňuje plyn, ktorý by mohol naplniť obal, možnosť prasknutia sáčku napr. pri manipulácii a tento ventil tomu zabraňuje a následne zabraňuje kyslíku dostať sa do balenia) a opätovne uzatvárateľný zip. Jednoducho po príprave kávy si obal zavriete a kávu máte chránenú bez ďalšieho prístupu vzduchu. Pri kilových baleniach používame jednocestný ventil.
Ako sa hodnotí brazílska káva podľa štandartov - metóda Brazil/ New York
300 gramov zelenej kávy sa zoberie ako vzorka z vreca.
- Tabuľka 1 - počet kávových zŕn ekvivalentný 1 chybe. Napríklad 5 zlomených zŕn sa počíta ako 1 chyba. Naopak, ak sa nájde 1 kamienok, ten sa počíta ako 5 chýb
- Tabuľka 2 - po spočítaní všetkých chýb sa káva klasifikuje podľa tejto tabuľky
TABUĽKA 1
Vnútorná chyba | Počet výskytov | Počet chýb |
Čierne zrno | 1 | 1 |
Kyslé | 1 | 1 |
Mušle | 3 | 1 |
Zelené | 5 | 1 |
Zlomené zrná | 5 | 1 |
Poškodené hmyzom | 5 | 1 |
Deformované | 5 | 1 |
Vyschnutá čerešňa | 1 | 1 |
Plávajúce zrno | 2 | 1 |
Veľký kameň alebo vetvička | 1 | 5 |
Stredný kameň alebo vetva | 1 | 2 |
Malý kameň alebo vetva | 1 | 1 |
Veľká koža alebo šupka | 1 | 1 |
Stredná koža alebo šupka | 3 | 1 |
Malá koža alebo šupka | 5 | 1 |
TABUĽKA 2
Typové číslo - označenie | Maximálny prípustný počet chýb na 300g vzorky |
NY2 | 6 |
NY2/3 | 9 |
NY3 | 13 |
NY3/4 | 21 |
NY4 | 30 |
NY4/5 | 45 |
NY5 | 60 |
NY5/6 | 90 |
NY6 | 120 |
NY6/7 | 180 |
NY7 | 240 |
NY8 | 450 |
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.25 kg |
EAN: | 1376994060360 |
Acidita (kyslosť v káve): | Nízka |
Druh kávy: | Robusta |
Káva vhodná na: | Espresso, Zalievaná káva, French press, Turkish coffee (ibrik) |
Kontinent: | Ázia |
Krajina pôvodu: | India |
Rozdelenie podľa: | Zrnková káva |
Spôsob spracovania - metóda: | Washed (mokrá) |
Stupeň praženia: | Medium dark 41 - 50 |
India coffee tour
Predstavenie 9 Grams Coffee
Príprava kávy
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.