Ethiopia Anferara GR1 natural
Táto výnimočná prírodná káva, ktorá sa zbiera z úrodnej pôdy Anferary, 72 hektárovej farmy Guji, odráža harmóniu ekologického poľnohospodárstva a starostlivosti. Farma, ktorú vlastní a prevádzkuje MB Coffee, sesterská spoločnosť Ambela, stelesňuje víziu kontroly, udržateľnosti a oddanosti kvalite.
Prirodzený proces
Cesta začína ručne zbieranými čerešňami, ktoré sú starostlivo triedené, aby sa odstránilo nezrelé ovocie . Po sekundárnom triedení vo vode, aby sa odstránili plaváky , sa čerešne rozložia na zatienené africké sušiace záhony. Tu sa otáčajú 6 -10denne, aby sa zabezpečilo konzistentné sušenie. Počnúc 15.dňom a úroveň vlhkosti starostlivo monitoruje, kým nedosiahne ideálnych 12% čo je proces, ktorý zvyčajne trvá dalšie 3 až 4 dni.
Po vysušení fazuľa odpočíva asi mesiac pred lúpaním a ďalším zušľachťovaním v Addis Abebe. To zahŕňa triedenie gravitačného stola, preosievanie, triedenie farieb a ručný zber, čo vyvrcholí zrnami exportnej kvality starostlivo zabalenými a pripravenými pre svet.
S časťami pôdy vysadenými v rôznych fázach sadenice, mladé stromy a dospelé stromy - farma zabezpečuje nepretržitú úrodu aj počas omladzovacích cyklov starších stromov. Krajina zostáva bujnou svätyňou s kávovníkmi roztrúsenými medzi pôvodnými stromami, aby sa zachovala biodiverzita. Anferara funguje na základe ekologickej certifikácie a dodržiava postupy, ktoré rešpektujú životné prostredie aj kávu. Kvôli obmedzeným zdrojom vody sa Anferara zameriava výlučne na prírodné spracovanie a vyrába kávu, ktorá je odvážna, sladká a výrazná. Keďže etiópske zákony zakazujú vývozcom vlastniť farmy, Anferara je v súkromnom vlastníctve brata Mekuria Mergia, zakladateľa Wete Ambela. To umožňuje väčšiu kontrolu nad poľnohospodárstvom a spracovaní, čím sa zabezpečuje, že každé zrno je v súlade so štandardmi špeciálnej kávy.